Magister inżynier Żywienia Człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie oraz licencjonowany dietetyk Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie.
Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała poprzez liczne praktyki w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie oraz w Szpitalu im. E. Szczeklika w Tarnowie. Do 2019 roku pracowała jako dietetyk w niepublicznym przedszkolu. Pracownik Centrum Zdrowia Tuchów w jednostkach znajdujących się w Tuchowie i Wierzchosławicach. Nauczyciel na kierunku Dietetyka w Centrum Nauki i Biznesu Żak.
Prywatnie mama Wiktora i Rozalki, miłośniczka kryminałów i eksperymentów w kuchni.
Wybrane szkolenia:
- Dietetyk przyjazny matce karmiącej (CnoL)
- V Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych
- Konferencja „ Specjaliści 0 – 6: Praktycy – Praktykom
- Konferencja ”Karmienie i jedzenie w praktyce logopedycznej
- Szkolenie „ Wybiórczość pokarmowa o podłożu sensoryczno – motorycznym”
- Szkolenie „ Psychodietetyka w praktyce”
- Szkolenie „Bułka na śniadanie, obiad i kolację? O neofobii praktycznie”
- Konferencja naukowo – szkoleniowa „Żywienie dziecka wczoraj i dziś” lata 2016, 2017, 2019